WhatsApp kan få funktion för att skicka bilder som försvinner automatiskt

WhatsApp kan få funktion för att skicka bilder som försvinner automatiskt

Många håller ett vaksamt öga på WhatsApp då det är världens största meddelandetjänst. WhatsApp ser exempelvis ut att gå att använda på flera olika enheter samtidigt i framtiden med samma konto, även om det är en funktion som inte har tillkännagivits (än).

Nu har WABetaInfo hittat tecken i senaste betaversionen av WhatsApp på stöd för att skicka bilder, videor och animationer som automatiskt raderas från mottagarens telefon efter att de har setts.

Enligt källan försvinner materialet från mottagarens enhet efter att personen sett meddelandet och därefter lämnat chatten. Funktionen aktiveras enkelt genom en knapp från förhandsvisningsskärmen, om ryktet stämmer.

Något meddelande om att inlägget har raderats ska inte visas, som för manuellt borttagna inlägg, då det helt sonika bara försvinner. Istället framgår direkt att materialet endast är tillfälligt. Källan ser i dagsläget inga tecken på att WhatsApp kommer att implementera stöd för att förhindra att skärmdump fångas för att ändå bevara exempelvis bilder.