ZTE presenterar Axon 30 med diskret under-skärmen-kamera

ZTE presenterar Axon 30 med diskret under-skärmen-kamera

Kameror som integreras under skärmen har tagit ett stort kliv framåt i utvecklingen genom ZTE Axon 30. Till skillnad mot föregångaren är det svårt att urskilja var kameran sitter under panelen.

En av anledningarna till att kameran var så pass synlig i första modellen var att pixeldensiteten kring bildsensorn var betydligt lägre än för övriga skärmen. ZTE har ökat pixeltätheten från 200ppi till 400ppi.

Företaget ska samtidigt ha lyckats öka ljusinsläppet. Kameran lär dock fortfarande ta sämre bilder än traditionella motsvarigheter, men det kan vara en mindre kompromiss för de som ändå sällan använder frontkameran. Kameran tar 16MP-bilder med bländaren f2,0. Även fingeravtrycksläsaren sitter under panelen.

I övrigt har Axon 30 hårdvara i nivå med övre mellansegmentet eller nedre toppsegmentet. Panelen är 6,92″ med OLED-teknik, 1080 x 2460 pixlar, bildförhållandet 20,5:9, 120Hz uppdateringsfrekvens och 360Hz samplingsfrekvens.


Bilder från @universeice

Chippet ZTE satt dit är Snapdragon 870, vilket trots namnet är en vidareutveckling av förra årets toppchipp från Qualcomm (Snapdragon 865 Plus). Telefonen har minneskortsplats, NFC, 5G och Bluetooth 5.1. Allt vaknar till liv av ett 4200mAh-batteri med 55W snabbladdning.

Huvudkameran har 64MP och den sitter intill en 8MP supervidvinkelkamera, en 5MP-kamera för makrofotografi, samt en 2MP djupmätande sensor. Uppgifter om lagring och arbetsminne saknas i skrivande stund – vi får återkomma på den punkten.

Axon 30 släpps först i Kina men ZTE säger att en global version är på gång och snart lanseras.