Vilken modell anser du är årets Androidtelefon 2020?

Vilken modell anser du är årets Androidtelefon 2020?

Ännu ett år går mot sitt slut och det är återigen dags att utse årets Androidtelefon. Till skillnad mot vissa andra år har det funnits mindre tydliga trender bland de modeller som släppts.

Tillverkare har dock i regel gått vidare från sensorjack och istället satt frontkamerorna i öar i panelen. Batterierna har vuxit överlag och ramarna kring skärmarna har fortsatt krympa, om än inte lika markant som i början. Vissa tillverkare har fortsatt med kraftigt välvda paneler för utvalda modeller men exempelvis Samsung har gått mot allt plattare skärmar.

Smartphones med vikbara panaler blev något vanligare under 2020, även om de fortfarande är nischade spjutspetsprodukter med höga prislappar. Fler mobiler fick tillgång till dedikerade nattlägen för ökad prestanda i dunkla ljusförhållanden. Det gjordes framsteg i mellansegmentet och flera prisvärda alternativ till betydligt mer kostsamma mobiler introducerades, ofta utrustade med Snapdragon 700-serien.

Nu undrar vi vilken telefon du tycker förtjänar titeln årets Androidmobil 2020? Det behöver inte nödvändigtvis vara den telefon du anser är bäst, eller ens en mobil du använt själv. Om modellen inte finns med i listan kan den anges i kommentarsfältet och på så vis tas med i omröstningen.

Tidigare vinnare: Huawei P30 Pro (2019), OnePlus 6T (2018), OnePlus 5T (2017), OnePlus 3/3T (2016), Huawei Nexus 6P (2015), OnePlus One (2014), LG G2 (2013), Samsung Galaxy S3 (2012).

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.