Specialmodellen Xperia Pro börjar säljas i USA för $2500

Specialmodellen Xperia Pro börjar säljas i USA för $2500

Kommer ni ihåg specialmodellen Xperia Pro som Sony offentliggjorde för snart ett år sedan? Sony presenterade telefonen samtidigt som Xperia 1 II, men utan att berätta pris eller releasedatum.

Nu har Xperia Pro sent omsider börjat säljas i USA för saftiga 2499 dollar, vilket med dagens växelkurs motsvarar 20 730 kronor. Telefonen riktar sig inte till vanliga konsumenter utan till proffs som exempelvis vill använda Xperia Pro som extern kameramonitor och för att snabbt överföra video eller liveströmma via 5G.

Bortsett från 12GB RAM, 512GB lagring och HDMI-porten har Xperia Pro det mesta gemensamt med fjolårets Xperia 1 II. Enligt Sony ska det gå att överföra upp till 4K HDR @ 60fps över HDMI och det hela ska fungera med alla kameror som har HDMI. Telefonen kan liveströmma HDMI-input direkt till YouTube och andra plattformar.

Hårdvaran i övrigt är samma som för Xperia 1 II vilket bland annat innebär en högupplöst 6,5-tums OLED (1644 x 3840), tre bakre 12MP-kameror, samt ett 4000mAh-batteri. Sony har inga planer på att släppa Xperia Pro i Europa.