God jul önskar Swedroid

God jul önskar Swedroid

Idag infaller julafton och med detta vill redaktionen ta tillfället i akt och önska samtliga läsare såväl som medlemmar i Swedroids community en riktigt god och fröjdefull jul.

Enligt Handelns Utredningsinstitut (HUI) spås årets julklapp bli gasolköket, vilket i jämförelse med fjolårets gissning – mobillådan – framstår som mer sannolikt. Förmodligen blir det i alla fall fler gasolkök under granarna denna jul än vad det blev mobillådor under föregående.

Till följd av coronakrisen har utomhustrenden accelererat kraftigt och besöken på vandringsleder och fjälltoppar har slagit nya rekord – trots en mycket begränsad turism från utlandet. Semestern blev till svemester och restaurangmåltider med vin ersattes med stormköksmiddag och termoskaffe. 2020 var året då svenskarna återupptäckte den svenska naturen och stormköket representerar därför den, på många sätt märkliga, tid vi lever i.

HUI Research

För den som vill följa tomtens framfart, och få svar på om även tomten kan komma att arbeta på distans i år, vill vi tipsa om Googles Santa Tracker. Enligt Google väntas tomten lyfta från nordpolen med start klockan 11:00 svensk tid. Webbplatsen som är tillgänglig på svenska erbjuder även en rad småspel och aktiviteter som är anpassade för en yngre publik.

Google-assistenten står likaså till buds över julen och kan svara på bland annat:

  • Var är tomten?
  • Vad händer vid nordpolen?
  • Sjung en julvisa

Under den åtföljande juldagen startar som brukligt den årliga mellandagsrean även om några aktörer valt att tjuvstarta och redan satt igång. För den som önskar ta emot eller lämna tips på teknikfynd finns en fyndtipstråd i forumet att tillgå. Eftersom trängsel av uppenbara skäl kan ställa till det i år kan det vara lämpligt att i större utsträckning handla på distans.

Återigen önskar vi er alla en riktigt god jul, och för er som inte firar jul önskar vi en så bra avrundning av 2020 som möjligt.