Huawei introducerar smartklockan Watch 3 med Harmony OS

Huawei introducerar smartklockan Watch 3 med Harmony OS

I samband med dagens presentation av Huaweis operativsystem ”Harmony OS 2.0” passade tillverkaren på att introducera en ny smartklocka i bolagets Watch-serie. Den nya klockan som är den tredje i ordningen bygger på Harmony OS framför Lite OS som tidigare, vilket bland annat innebär att klockan utökats med stöd för att köra fristående appar som kan installeras via Huaweis appbutik AppGallery.

Huawei Watch har en cirkulär AMOLED-panel som mäter 1,43″ med en pixeldensitet om 326 PPI samt en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Panelen är ljusstark och kan prestera upp till 1000 nits i motljus. Till sensorerna hör en SpO2-mätare för att avläsa blodets syresättning, pulsavläsare samt en termometer som avläser hudtemperaturen.

Smartklockan har inbyggd mikrofon och högtalare samt eSIM för att hantera ex. telefonsamtal utan att en direktanslutning via WiFi/BT till telefonen krävs. För att dela nummer mellan klocka och telefon krävs dock att operatören erbjuder stöd för det. I Kina nämner Huawei att bland annat China Telecom erbjuder stöd för tjänsten.

Chassit består av blankpolerad aluminium medan displayen är av mineralglas. Batteritiden i ”smart mode”, som tillåter att användaren att köra fristående applikationer, är 4 dagar medan ett begränsat energisparläge med stöd för de flesta av hälsofunktionerna som puls- och stegavläsning ger upp till 14 dagar.

 

 

Watch 3 finns även i en Pro-upplaga som är något större och som erbjuder utökad batteritid samt mer påkostade materialval. Klockan har ett chassi av titan, safirglas och en keramisk baksida. Watch 3 Pro erbjuder upp till 7 dagar batteritid i ”smart mode” samt upp till 21 dagar i begränsat energisparläge. En annan detalj som skiljer klockorna åt är att Watch 3 Pro har stöd för mer precis GPS-avläsning som enligt Huawei kan mäta sig med prestandan i dedikerade GPS-enheter.

I Kina är Watch 3 tillgänglig för beställning från och med idag och kostar från 2599 ¥ (~3 370 kr) medan Watch 3 Pro kostar från 3 299 ¥ (~4 300 kr).  Det är oklart när klockorna kommer att lanseras i Europa och prisuppgifter i euro uppgavs inte i samband med presentationen.

Uppdatering: Enligt Huawei Sverige kommer Watch 3 samt Watch 3 Pro att lanseras i Sverige i augusti.

Pris och tillgänglighet
Huawei Watch 3 finns tillgänglig på den svenska marknaden från och med augusti i färgerna svart och brunt. Det rekommenderade cirkapriset är SEK 3 990 inklusive moms.

Huawei Watch 3 Pro finns tillgänglig på den svenska marknaden från och med augusti i färgen brunt (läder). Det rekommenderade cirkapriset är SEK 4 490 inklusive moms.

Huawei Sverige