Här är Wear OS-klockan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra

Här är Wear OS-klockan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra

Mobvois senaste smartklocka med Wear OS är nyss presenterade TicWatch Pro 3 Ultra. Klockan erbjuder Qualcomms i dagsläget bästa systemkrets för Wear OS: Snapdragon Wear 4100 Plus.

Chippet är långt ifrån nytt men tillverkare har fram till nu av okänd anledning inte utnyttjat Plus-varianten av Snapdragon 4100. Klockan har fått 1GB RAM och 8GB lagring. AMOLED-skärmen är 1,4 tum med 454 x 454 pixlar och skyddsglas från Corning.

Precis som föregångaren finns ett mer strömsnålt sekundärt skärmlager, en FSTN-panel, som kan visa matnyttig information i standby. Tidigare var skärmen svartvit men nu kan användare välja mellan 18 olika färger.



Mobvoi listar pulsmätare och mätning av syremättnaden. Enheten har accelerometer, gyro, barometer och ljussensor. För positionering erbjuds GPS, GLONASS, Galileo, Beidou och QZSS. Konstruktionen är IP68-klassad och uppfyller även MIL-STD-810G.

Klockan har 22mm-armband. Standardmodellen erbjuder gummiarmband, medan LTE-upplagan har läderarmband. Batterikapaciteten är 577mAh. I klockans smarta, balanserade läge ska den kunna hålla igång i tre dygn på en laddning.

Ett krux med TicWatch Pro 3 Ultra är att den kör Wear OS 2 och inte nya Wear OS 3. Google har satt sitt operativsystem i en konstig sits där bara Galaxy Watch 4 kör den senaste versionen i år – kanske genom ett avtal med Samsung.

Standardmodellen är tillgänglig från och med idag för 300 euro. Upplagan med LTE släpps först i november och kostar 360 euro.