Här är nyheterna i Apple Watch Series 7

Här är nyheterna i Apple Watch Series 7

Tillsammans med en ny serie Iphones avtäckte Apple i dagens presentation även en ny generation av Cupertino-jättens smartklocka, Apple Watch, den för tillfället med marginal mest populära smartklockan på marknaden.

Apple Watch Series 7, som skeppas med WatchOS 8.0, erbjuder i jämförelse med föregående generation bland annat större skärm och snabbare laddning, men dessvärre förblir batteritiden densamma, 18 timmar, som i föregångaren.

Större skärm i Series 7.

Genom att göra ramarna runtom skärmen 40% tunnare (nu endast 1,7 mm) har Apple kunnat ge skärmen en 20% större yta än Apple Watch 6 utan att behöva göra klockans yttermått större, vilket får anses vara ett stort steg i rätt riktning, särskilt för oss med korvfingrar och svaga ögon.

Skärmen skyddas av ett kristallglas som Apple menar är 50% mer resistent mot sprickor och krosskador än i föregångaren, och Apple har därtill gett Watch Series 7 en IP6X-klassning för damm- och vattenresistens och skall genom en WR50-klassning tåla att tas med på simturen.

Batteritiden förblir precis som i Apple Watch 6 blott 18 timmar, vilket Apple kallar ”en hel dags användning”, men många med oss hade både trott och hoppats på en rejäl knuff framåt, inte minst då vissa konkurrenter utan större problem klarar av 48 timmar eller mer. Vi kompenseras delvis genom en upp till 33% snabbare snabbare laddning än förut (0 till 80% på 45 minuter), vilket innebär att man inte behöver gå klocklös lika länge.

Watch Series 7 kör watchOS 8.0 från start som innehåller ett flertal nyheter. Det har bland annat blivit möjligt att lokalisera airtags med hjälp av ultra wide band-chippet som både Series 6 och 7 är bestyckade med. 

Konfigurationsmöjligheterna för de virtuella urverken har utökats och Apple har tillfört ett nytt porträttläge som använder informationen från den djupseende frontkameran för att visa ansikten som en överlagring med en parallaxeffekt på klockan.

Home-appen har likså förbättrats och gör det enklare att styra alla Homekit-kompatibla prylar från handleden, bland annat är det möjligt att visa videoströmmar från Homekit-kompatibla kameror. Utöver ett par nya träningslägen och en mindfulnessapp har sömnspårningen förbättrats och inkluderar numera mätning av andningsfrekvens.

Ett exakt lanseringsdatum är i skrivande stund inte känt, utan Apple meddelar att klockan skall finnas tillgänglig ”senare i höst”, i ”aluminiumfärgerna” Grön, Blå, Röd, Stjärnglans (silverbeige) och Midnatt (gråsvart).