Samsung lanserar stryktåliga surfplattan Galaxy Tab Active 3

Samsung lanserar stryktåliga surfplattan Galaxy Tab Active 3

Samsungs fortsätter satsa på Androidplattor och senaste i raden är den stryktåliga Galaxy Tab Active 3. Konstruktionen uppfyller MIL-STD-810H och är IP68-klassad.

Plattan har en 8-tums TFT LCD-skärm med 1920 x 1200 pixlar. Panelen ska gå att använda med handskar. Som backup finns S Pen, Samsungs pekpenna, vilken också är IP68-klassad (vattentålig). Systemet drivs av åttakärniga Samsung Exynos 9810, 4GB RAM och upp till 128GB lagring.


För de som behöver mer utrymme finns plats för minneskort. Batteriet med 5050mAh kan laddas både via USB och POGO. En specialitet är ett särskilt batterilöst läge för de tillfällen plattan är ständigt nätansluten, som exempelvis i en kiosk. Det är tänkt att utöka batteriets livslängd.

Galaxy Tab Active 3 stödjer därtill DeX, vilket ger ett PC-liknande gränssnitt när plattan kopplas till extern skärm. Enheten har en 13MP primärkamera, en 5MP frontkamera, NFC, samt stöd för alla de stora positioneringssystemen.

Hela rasket mäter 126,8 x 213,8 x 9,9 millimeter. LTE-upplagan väger 429 gram medan modellen som endast har Wi-Fi har en vikt på 426 gram. Samsungs senaste platta kommer att släppas i Europa, men vi har i skrivande stund inte hört något från Samsung Sverige.