Om tre timmar börjar bilder och videor ta upp plats på Google Photos

Om tre timmar börjar bilder och videor ta upp plats på Google Photos

Ingen på Swedroid har sannolikt missat att den obegränsade gratislagringen på Google Photos upphör, men för säkerhets skull vill vi påpeka att bilder och videor börjar ta upp plats efter tolvslaget.

Vad som gäller i korthet: Alla bilder och videor som har laddats upp i ”hög kvalitet”, det vill säga gratisalternativet med komprimering, kommer ligga kvar utan att räknas mot användares lagring. Uppladdningen i originalkvalitet var begränsad av användares lagringsutrymme redan tidigare.

Allt som laddas upp från och med första juni dras mot lagringskvoten, vilken som standard är 15GB. Ett undantag är Pixel-användare, vilka kan fortsätta använda komprimeringen för att ladda upp obegränsat med material. Uppladdningen som komprimerar bilder och videor har döpts om till ”storage saver”.

De som filmat och fotograferat mycket kan behöva prioritera framöver och bara behålla det viktigaste, för att inte snabbt få slut på utrymme, alternativt byta tjänst. Mer lagring kan annars köpas till för konkurrenskraftiga priser genom Google One.